Chili (egész) fémdobozban 25g
2,190 Ft
Leírás
Íz: Mérsékelten csípős, ha fokozni kívánod az erősségét, meg kell törni a chilit, hogy a magok, amelyek erősebbek, kifejtsék a hatásukat.
Használat: Használd kis mennyiségben fűszerként italok és ételek ízesítésére, díszítésére.
Italokhoz: Fűszer és dekoráció különféle hideg és meleg koktélokhoz, enyhén csípős jegyet ad nekik. Vodka- és tequilaalapú bitterek, koktélok és szirupok infúziójához is használják.
Milyen fűszerrel kombináld? Nagyon jól passzol a gyömbérhez, a szárított citrusokhoz és a kardamomhoz.
Ételekhez: A chili paprika őrölt formájában népszerű a mexikói, a thai, az indiai és a filippínó konyhában. Levesek, olajok, fűszerkeverékek összetevője, de desszertekhez is használják.
Jótékony hatása: Gazdag C- és A-vitaminban, béta-karotinban, javítja az emésztést. Gyulladáscsökkentő, elősegíti a fogyást, csökkenti a koleszterinszintet és megakadályozza a véralvadást.
Feldolgozási módszer: Az érett chili paprikát egészben szárítjuk.
Érdekesség: A madarak immunisak a chili csípősségére, ezért könnyen szétszórták a fűszert szerte a világban. A chili a csípős ízét a kapszaicin nevű összetevőnek köszöntheti, amelyet a növény annak érdekében állít elő, hogy megvédje magát a ragadozókkal és a mikrobákkal szemben.
Tárolás: Sötét, száraz helyen, szobahőmérsékleten.