Chili szálak 15g
2,010 Ft
Leírás
Íz: Mérsékelten csípős, ha fokozni kívánod az erősségét, akkor a szálakat száraz serpenyőben kell megpirítani.
Használat: Használd kis mennyiségben fűszerként italok és ételek ízesítésére, díszítésére.
Italokhoz: Dekoráció különféle meleg és hideg koktélokhoz, kiemeli a többi összetevő aromáját. A színtelen koktélokat enyhén vörösesre színezi.
Milyen fűszerrel kombináld? Jó párost alkot a gyömbérrel, a kardamommal és a citrusfélékkel.
Gin & tonic recept: 30 ml gin, 100 ml tonik, egy csipet chiliszál.
Ételekhez: Dekoráció ételekhez, mint például levesekhez, salátákhoz, tésztafélékhez és különféle előételekhez.
Jótékony hatása: A- és C-vitaminban, valamint béta-karotinban gazdag, javítja az emésztést, gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, elősegíti a súlycsökkenést, csökkenti a koleszterinszintet és megakadályozza a vérsejtek alvadását.
Feldolgozási módszer: Az érett és megtisztított chilipaprikákat vékony szálakra vágjuk, majd megszárítjuk.
Érdekesség: A chili a csípős ízét a kapszaicin nevű összetevőnek köszöntheti, amit a növény annak érdekében állít elő, hogy megvédje magát a ragadozókkal és a mikrobákkal szemben. A világ chilitermelésének nagy részét Kína adja, azon belül is Anjihai városa, amelyet a chili szülővárosának is neveznek – itt évi 25 000 tonna chilit termelnek.
Tárolás: Sötét, száraz helyen, szobahőmérsékleten.