Hibiszkuszvirág 20g
1,694 Ft 1,524 Ft
Leírás
Íz: Kissé savas és édes.
Használat: Használd kis mennyiségben- fűszerként- italok és ételek színezésére, díszítésére, ízesítésére.
Italokhoz: Különféle teák és limonádé készítésére használják, a citrom és a lime helyett. Természetes festék- és koktéldekoráció: ha hosszabb ideig a pohárban tartjuk a szárított virágot, enyhén rózsaszínes-vöröses színt varázsol az italnak.
Milyen fűszerrel kombináld? Szépen kiegészítik egymást a mediterrán gyógynövényekkel és a szárított gyümölcsökkel.
Ételekhez: Dzsemeket, leveseket, gyümölcsleveket és salátákat természetes módon színezhetsz vele.
Gin & tonic recept: 30 ml gin, 100 ml tonik, 2-3 darab hibiszkuszvirág és 1 szelet szárított narancs, vagy 2-3 darab perzsa rózsa.
Jótékony hatása: C-vitaminban gazdag, támogatja a szervezet méregtelenítését, csökkenti a vérnyomást és segíti a máj helyreállítását.
Feldolgozási módszer: A virágokat betakarítjuk és szárítógépben szárítjuk.
Érdekesség: A hibiszkusz virága csak egyetlen napig él. A népszerű Agua de Jamaica ital egy hibiszkuszból készült, édes jegestea, amely Mexikóban a gyümölcslé alternatívája.