Perzsa rózsa PINK (rózsaszín) 20g
1,920 Ft 1,728 Ft
Leírás
Íz: Virágos-édes.
Használat: Használd kis mennyiségben fűszerként italok és ételek ízesítésére, díszítésére.
Italokhoz: Remekül passzol hideg és meleg italok dekorálásához – például gin &tonichoz, proseccós
Milyen fűszerrel kombináld? Leggyakrabban a citrusfélékkel (lime, narancs, citrom) szokták kombinálni, de kevésbé komplex fűszerekkel is szuper párost alkot.
Gin & tonic recept: 30 ml gin, 100 ml tonik, 2-3 db rózsabimbó és egy-két karika szárított lime, szárított narancs, vagy szárított citrom
Ételekhez: Egészben, apróra vágva vagy porrá őrölve is használhatod fűszerként és dekorációként, különösen a desszerteknél.
Jótékony hatása: A- és C-vitamint tartalmaz, nyugtató, antioxidáns és gyulladásgátló
Feldolgozási módszer: A bimbókat korán leszedjük, mielőtt azok elvirágoznak, majd kiszárítjuk őket.
Érdekesség: A rózsaszín rózsa annyira népszerű Perzsiában, hogy az épületeket is a rózsaszín szín uralja. Az építészet az ihletet természetesen a rózsamezőkből nyeri.
Tárolás: Sötét, száraz helyen, szobahőmérsékleten.